Гарбузова олія

Гарбузову олію отримують зі смаженого насіння. Через сильний аромат при приготуванні їжі його прийнято змішувати з іншими видами олії. Колір варіюється від рудувато-коричневого до темно-зеленого. Ця олія популярна на південному сході Європи, особливо в країнах, що входили до складу володінь Габсбургів.

Насіння гарбуза містить у своєму складі до 40% корисної харчової олії.

Гарбузова олія – це джерело легкозасвоюваних білків, вітамінів (A, E, F, В1, В2, B3, B6, B9, С, Р, T, K), макро- та мікроелементів (понад 50) та інших необхідних для здоров’я людини біологічно активних речовин (фітостероли, фосфоліпіди, флавоноїди, хлорофіл).

Особливо гарбузова олія рекомендується при хворобах, що супроводжуються порушеннями ліпідного обміну (ожиріння, псоріаз, герпес, дерматит, екзема). 

Гарбузова олія застосовується поряд з кавуновою олією як протиглистяна, протигрибкова, ранозагоювальна і відновлююча печінка засіб. 

На кухні гарбузова олія чудово доповнить своїм горіховим смаком багато страв, особливо салати та страви з макаронів.

Пропонуємо інші різновиди олії на замовлення:

  • Олія насіння гарбуза холодного віджиму
  • Олія насіння гарбуза гарячого пресування
  • Олія насіння гарбуза гарячого пресування органічна